Bardoni Intérieur

Bardoni Intérieur

 
 
 

KEKE

A VÉLETLEN MEGTAGADÁSA

2019

MÁJUS

KEKE KIÁLLÍTÁS

Tisztelettel meghívjuk Önt és partnerét KEKE kiállítására, amely 2019. május 16. 18:30-tól látható a galériánkban.

 
 

KARL MESZLÉNYI

KARL MESZLÉNYI KIÁLLÍTÁS

2018

OKTÓBER

KARL MESZLÉNYI KIÁLLÍTÁS

Tisztelettel meghívjuk Önt és partnerét KARL MESZLÉNYI kiállítására, amely 2018. október 04. 18:00-tól látható a galériánkban.

 
 

SEBESTYÉN JÁNOS

LÉLEKKAPUK

2017

OKTÓBER

SEBESTYÉN JÁNOS - LÉLEKKAPUK CÍMŰ KIÁLLÍTÁSMEGNYITÓ

Tisztelettel meghívjuk Önt és partnerét Sebestyén János - Lélekkapuk című kiállításmegnyitójára 2017. október 26. csütörtök 18 órára.

 
 

TIENNE

TIENNE

2017

JÚLIUS

TIENNE KIÁLLÍTÁSMEGNYITÓ

Tisztelettel meghívjuk Önt és partnerét Tienne kiállításmegnyitójára 2017. július 06. csütörtök 19:00-ra.

 
 

MAKLÁRY KÁLMÁN

ENCORE

2017

MÁJUS

MAKLÁRY KÁLMÁN KIÁLLÍTÁSMEGNYITÓ

Tisztelettel meghívjuk Önt és partnerét Makláry Kálmán kiállításmegnyitójára 2017. május 25. csütörtök 18:30-ra.

 
 

KYAN SMITH

CÍM NÉLKÜL

2016

NOVEMBER

KYAN SMITH KIÁLLÍTÁSMEGNYITÓ

Tisztelettel meghívjuk Önt és partnerét Kyan Smith kiállításmegnyitójára 2016. november 24. csütörtök 18 órára.

 
 

KADOSA-KISS JÓZSEF

KADOSA-KISS JÓZSEF - PANOPTIKUM

2016

MÁJUS

PANOPTIKUM

https://www.facebook.com/events/1697268793857928/

 
 

SAM HAVADTOY

SAM HAVADTOY - YOU ARE HERE

2016

MÁJUS

YOU ARE HERE

Sam Havadtoy - You are here című kiállítása https://www.facebook.com/events/110871889327306/

 
 

LÁSZLÓ ENDRE

LÁSZLÓ ENDRE - TÜKRÖZŐDÉSEK

2015

NOVEMBER

TÜKRÖZŐDÉSEK

László Endre - Tükröződések című kiállítása https://www.facebook.com/events/723752161090999/

 
 

KÁROLYI ERNŐ

BUDAPEST

2015

MÁJUS

BUDAPEST

Kiállítás Károlyi Ernő Budapestről készült festményeiből. https://www.facebook.com/events/1582522085320859/

 
 

DUHAJ PÉTER

FESTŐMŰVÉSZ

2014

ÁPRILIS

A PRÓBA

https://www.facebook.com/events/1431689347078952/

 
 

KÁRPÁTI BÉLA

FESTŐMŰVÉSZ

2013

DECEMBER

UTAZÁS CÍMŰ KIÁLLÍTÁSA

UTAZÁS Kárpáti Béla építész, festőművész 1962-ben született Kaposváron. Építészként számos középület, ipari épület és lakóház terveit készítette. Tervezői munkássága mellett a társművészetek iránti érdeklődése vezette a képzőművészet felé. Justus Dahinden svájci építész professzor tanítása, hitvallása is egyben, mely szerint egy kép, szobor, zenemű vagy egy építészeti műalkotás, akkor ér valamit, ha az mindenki lelkét megérinti. A szellem kifejeződése egy építészeti műben, zenében, irodalomban, képzőművészetben az emberi képzetekben indít el asszociációkat, olyan képzeteket, amelyek belső szemeink előtt sejlenek fel és a tudat alatti énünket ingerlik, szellemünket mobilizálják. A kezdeti figuratív képek és grafikák után az absztrakt expresszionizmus felé fordult, melyben ezt a világot megtalálta. Színmező-festészeti (Color field painting) módszerrel alkot, melynek sajátosságaival viszi képre érzelemvilágát, amely egyfajta lelkiállapotot sugall. A színek, tónusok komponálása különös rezgéseket szabadít fel, mely rezonanciák belső világunkra hatnak. „A képek készítésénél akarva vagy akaratlan, elszabadulok a képtől és az nem előre eltervezett döntések meghozatalából áll össze. Olyankor kiszabadulok a tudatos kontroll alól, de hiszem, hogy ami elkészül az nem véletlenszerű. Itt mobilizálódik a tudatalatti, amely egyfajta diskurzust folytat a képpel. Ha ugyanez az érzés megfogalmazódik a nézőben, a befogadóban és belső érzelemvilágát szabadítja fel, akkor sikerült valamit megalkotni. Így lehet ez egy csodálatos közös, belső utazás.”

 
 

KÁROLYI ERNŐ

FESTŐMŰVÉSZ

2013

OKTÓBER

VÁLOGATOTT MUNKÁI

„Az idén 90 éves mestert, Károlyi Ernőt a hatvanas években megszülető, radikálisan formálódó nonfiguratív festészete emeli a kortárs alkotók élvonalába. Munkássága a posztimpresszionista tájaktól a kubista elemeket felvonultató csendéletekig, aktokig vagy az utazások emlékeit megörökítő szubjektív tájképekig széles palettán mozog. Ami műveiben konstans, az a precízen kivitelezett, tónusgazdag színvilág és a festőiség középpontba helyezése."

 
 

MAKLÁRY KÁLMÁN

FESTŐMŰVÉSZ

2013

ÁPRILIS

ENCORE CÍMŰ KIÁLLÍTÁSA

Encore - Aktuális válogatás Makláry Kálmán festőművész nagy sikerű munkáiból.

 
 

KALLÓS PÁL

FESTŐMŰVÉSZ

2012

NOVEMBER

VÁLOGATÁS

A több mint húsz évet átölelő válogatás a művész azon munkáit mutatja be, amelyekben már elfordul a korai, szürrealista munkáktól és amelyekben a tasizmus gyökereiből táplálkozó, foltszerű, "lebegő" alkotásokat hoz létre.

 
 

KADOSA KISS JÓZSEF

FESTŐMŰVÉSZ

2011

NOVEMBER

SEGÍTŐ KEZEK CÍMŰ KIÁLLÍTÁSA

Kadosa Kiss József festőművész, grafikus kiállítása a Műgyűjtők Éjszakáján a Bardoni Intérieurben. A kiállítást megnyitotta Pálinkás János.

 
 

BARÁTH ÁRON

FESTŐMŰVÉSZ

2011

JÚNIUS

VÁLOGATOTT ABSZTRAKCIÓK

Bardoni Intérieurben ismét egy kortárs művész alkotásaiból rendezett tárlat nyílik: a fiatal festőművész, Baráth Áron munkáit tekinthetik meg az idelátogatók. A műveket berendezett terekben mutatja be a galéria, így a látogatók megnézhetik, otthonaikban milyen hatást fejtenek ki a szinte transzból eredő alkotási folyamat végeredményeként megszülető Baráth-festmények.

 
 

MAKLÁRY KÁLMÁN

FESTŐMŰVÉSZ

2011

MÁRCIUS

"A VÁGY HÁZAI" CÍMŰ KIÁLLÍTÁSA

A Bardoni Galéria ismét egy kiváló magyar kortársat mutat be. Ezúttal Makláry Kálmán festőművész legújabb absztrakt alkotásaival ismerkedhet meg a látogató. Művészetét – egyik franciaországi kiállításához ajánlást írva – Chagall világával rokonították. Az alkotó sajátos képzőművészeti közelítéssel értelmezi és mutatja be a bennünket körbevevő világot. Munkái egyszerre lendületesek és visszafogottak, úgy szín- és formavilágukban, mint a művész motívikus vonzódásaiban.

 
 

HERPAI ZOLTÁN

FESTŐMŰVÉSZ

2009

OKTÓBER

"KÖZELRŐL" CÍMŰ KIÁLLÍTÁSA

A most bemutatott tárlat témája egy belső igény kifejeződése: a változásé, változtatásé, amelyben a távolságot áthidalva, közelre kerül az adott témához. Célja, hogy objektíven, részlet gazdagon fesse meg a valóságot, festői, szakmai alapossággal tükrözze azt, közelről.

 
 

KATTA BO

PORCELÁNMŰVÉSZ

2008

JÚLIUS

BODROGI KATALIN PORCELÁNMŰVÉSZ KIÁLLÍTÁSA

 
 

CSORDÁS ZOLTÁN

FESTŐMŰVÉSZ

2008

MÁRCIUS

GÖRÖGÖK CÍMŰ KIÁLLÍTÁSA

"Képeim elé Sokat hallani, hogy a képek korában élünk. Bizonyosan sok kép vesz körül bennünket, és a képek mellet a puszta látványok is megszaporodtak. Ha kinyitjuk a szemünket, puszta látványokat látunk. A puszta látvány nem kép. A kép egy paradigma demonstrációs eszköze. A kép kijelent, megnyilvánít. A kép határos, más képektől lényege szerint elkülönbözik. A kép mindig az egyetemes háttér előtt jelenik meg, legyen az házunk fala, vagy tudatunk virtuális tere. A kép határain túl mindent lefokoz és háttérré redukál. A kép fénylik. A képre emlékezünk és elménkben őrizzük. Képkészítő vagyok. Nem tudok mit kezdeni a kép korszerűségének, a környezetbe illő esztétikusságának, divatosságának gondolatával. A kép számomra nem tetszetős, hanem elementáris. Képsorozatokat készítek. Rendkívül inspirálónak tartom azt a lehetőséget, ami egy képi ötlet képről-képre változása során bontakozik ki. Így szinte több irányból, több aspektusból, láthatunk bele abba a gondolati térbe, amely az éppen adott képi események köré szövődik. Tekintetünk képről képre ugrik, áttűnéseket, továbbfűzést és akár cáfolatokat keres és talál a képi elbeszélés láncszemei között."